Werk

In het twee dimensionale werk gebruik ik onder andere: acryl, aquarel, olieverf, collage, enkaustiek, monotype en andersoortige druksels en mixed media.
Digitale tekeningen en foto’s worden in photoshop bewerkt en geprint op aluminium of plexiglas.
Abstract-figuratief uitgewerkte mensfiguren en koppen worden afgewisseld met abstract werk waarin maten en verhoudingen tussen vormen een belangrijke rol spelen.

In het drie dimensionale werk zijn de thema’s gelijk aan die van het twee dimensionale werk.
Het techniek gebruik is ook hier wisselend: brons, klei/polymeer clay en vooral assemblages.
Bij assemblages gebruik ik spullen die soms al een leven achter de rug hebben. Dingen die ergens vergeten zijn, niet meer gebruikt worden. Voorwerpen die niet voorbestemd zijn om er een beeld van te maken. Bestaande en nieuw gemaakte onderdelen worden geassembleerd/samengevoegd tot een nieuw ruimtelijk werk.
Het spannende van het maken van een assemblage is iets van jezelf combineren met uitgezochte en geselecteerde 'oude kraam'. Die dingen zo te ordenen en technisch te monteren dat een beeld ontstaat met een nieuw leven voor de boeg. Soms zeer serieus maar vaak ook met een knipoog.

Het gebruik van verschillende technieken en materialen in een werk zorgen regelmatig voor zowel vorm als materiaal problemen die om een creatieve en inventieve oplossing vragen. Dit spelen met problemen en het vinden van oplossingen zijn een belangrijke drijfveer in het hele scheppingsproces.
Mijn omgeving, kranten, nieuws berichten, geven voldoende aanleiding om eriets uit te halen voor het maken van een nieuw beeld.

Curriculum Vitae

1953 geboren te Heer-Maastricht
Oude Maastrichterweg 40
6271 EA Gulpen
Telefoon 043 450 4268
E-mail: anjaysermans@ziggo.nl

1971- 1976
MO-A en MO-B Handvaardigheid en Kunstgeschiedenis
Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten Maastricht

Tot 2016 senior docent
Opleiding Creatieve Therapie
Zuyd Hogeschool te Heerlen